Contact

Bouw en ontwikkeling

 

Spaarneweg 31
2142EN
Cruquius
T: 023-752 9700
E: info@stadspark-ijmuiden.nl

Verkoop


Zon Bastion 2
1991 PK
Velserbroek
T: 023-538 8455
E: info@bon.nl

De Hotspots van Stadspark IJmuiden

Het Stadspark is een mooie plek om te wonen maar ook de directe omgeving van het Stadspark heeft veel te bieden!

1. Winkelen en nog eens winkelen...

Haarlem is een eldorado voor zelfs de meest verwende winkelfan. Grote warenhuizen, kleine boutieks, designershops van grote internationale merken; je vindt er werkelijk alles op het gebied van de laatste mode, interieur, schoenen etcetera. De autovrije Grote Houtstraat heen en weer lopen en je bent zó een middag zoet. Je zou bijna vergeten dat de vele musea en bezienswaardigheden in het historische centrum ook beslist een bezoekje waard zijn. 

2. Loungen is de trend

Bij Zilt aan Zee vind je hier de perfecte locatie voor. Op het trendy terras met stoere, comfortabele zitzakken en banken is het goed toeven. Met op de achtergrond rustgevende lounge-klanken bestel je hier net zo makkelijk koffie met huisgemaakte appeltaart als een gezonde lunch of uitgebreid diner. Ook voor feesten naar eigen smaak en sfeer, feesten met hippe dj’s, vj’s en mc’s ben je bij Zilt aan Zee aan ’t goede adres. 

3. Het Thalia Theater

Het Thalia Theater is een prachtig gerestaureerd theater van meer dan 100 jaar oud. Vroeger speelden hier oude artiesten de sterren van de hemel - tegenwoordig is het theater te huur voor allerlei feesten van chique bruiloftdiner tot bruisende show, van receptie tot theaterdiner. Thalia is dan ook echt een aanrader. 

4. Restaurant het Roode Hert

Het Restaurant het Roode Hert is al 35 jaar een begrip in de regio. De geschiedenis van het etablissement zelf gaat echter een paar honderd jaar meer terug. Want al in 1591 was er een herberg met dezelfde naam in het pand gevestigd. De herberg ligt overigens pal aan het Noordzeekanaal waar je kunt genieten van lunch en diner terwijl de schepen zó langs jouw bord varen.

5. Even ten oosten van Ijmuiden

Even ten oosten van IJmuiden ligt Spaarndam, een eldorado voor wandelaars, fietsers en watersporters. De kanovereniging Spaarndam beschikt over een wel heel uniek clubhuis, namelijk een fort uit de Stelling van Amsterdam. Kayaks en kano’s liggen hier dan ook geheel ‘bomvrij’ opgeslagen. De peddelaars van Kanovereniging Spaarndam varen van Spaarndam naar bijvoorbeeld Haarlem en Velserbroek.  

6. Cultuur aan zee

Velsen beschikt over een aangename plek om voorstellingen te bekijken. De Stads schouwburg biedt gedurende het seizoen een gevarieerd programma aan muziek, toneel, cabaret, stand up comedy en musical. Veel (inter)nationale artiesten hebben de weg naar het Velsense podium weten te vinden.